Turp’un Faydaları

0

Turp Nedir?

Brassicaceae yani turpgiller familyasına ait olan silindir şeklindeki yapısı ile beyaz, kırmızı, mor ve siyah renk çeşitleri ile meydana gelmektedir. Turp meyvesi çiğ olarak, pişirilerek yada turşusu yapılarak tüketilebilmektedir. Ayrıca turp tohumlarından elde edilen yağlarda kullanılmaktadır. Turp ağacı meyvesinden başka yaprakları, çiçekleri ve tohumları da şifa kaynağı olarak da kullanılabilmektedir. Turp dünyanın bazı bölgelerinde Daiken olarak da bilinmektedir. Büyük ve küçük turp adı altında genel olarak sınıflandırılmaktadır. Büyük turpun içeriğinin yüzde 85 ini su yüzde 15 lik kısmını ise mineraller oluşturmaktadır. Küçük turp‘ta bu oran yüzde 50 yüzde 50 olduğundan, küçük turp daha faydalıdır.

Turp mukus ve balgam üzerinde çözücü özelliğe sahip afiniteye sahip bir uçucu içermektedir. Ayrıca sindirim sıvılarının salgılanmasına yardımcı olan değerli enzimlerde içermektedir. Havuç suyu ile birlikte harmanlanmış turp suyu vücut temizliğine ve sindirim sisteminin daha güçlü olmasını sağlar. Aynı zamanda solunum organlarını da geliştirerek daha rahat nefes alış verişi yapmamızı sağlar.

Turp’un Hastalıklar Üzerindeki Etkiler ve İçeriği

Turp sebze çeşitleri karaciğer ve mide hastalıklarına karşı oldukça iyi kaynak olabilmektedir. Kandaki oksijen kaynaklarını da artmasını sağlayan turp sarılık tedavisinde kırmızı kan hücrelerinin yok edilmesinde yardımcı olabilmektedir. Bu konuda siyah turp daha etkili olabilmektedir.

Genel olarak turp solunum bozukluklarını rahatlatır, bronşit, ateş, astım, idrar enfeksiyonları, böbrek bozuklukları, kabızlık, hemoroid, karaciğer ve safra kesesi problemleri, cilt bozukluklarını ve birçok kanser gibi hastalıkları ve olumsuzlukları tedavi edilmesinde içeriği sayesinde yardımcı olabilmektedir. Aynı zamanda zayıflamak isteyenlerinde diyet listelerinde rahatlıkla kullanacağı bir besin kaynağıdır.

İçeriğinde: Yağ ve kolesterol oranları oldukça düşük olan bu besin kaynağımız B2 vitamini, B6 vitamini, B9 vitamini ve C vitamini açısından oldukça zengindir. Aynı zamanda kalsiyum, bakır, magnezyum, manganez, fosfor, diyet için gerekli lifler, potasyum, klor, silikon, sodyum ve kükürt ihtiyaçlarımızı da karşılamaktadır.

turpun faydaları, beyaz turpun faydaları, turp çeşitleri, beyaz turp faydaları, turp faydaları, beyaz turp, kırmızı turpun faydaları, beyaz turpun faydaları nelerdir, beyaz turpun faydaları ve zararları nelerdir, turpun faydalari nelerdir

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here