Kırmızı Biber

0

Kırmızı Biber Nedir

Kırmızı biberler genellikle toz haline getirilip baharat olarak satılırlar. Kırmızı biber de bir ailesinin bir üyesidir ve biberler gibi pek çok sağlık yararları bulunmaktadır. Kırmızı biberler baharat haline getirebilmek için güneş ortamında belirli bir süre kurutulurlar. Bu sayede organik biberler elde edilmektedir. Organik olarak elde edilen bu baharatların yararları oldukça fazladır. Günümüzde yüksek sıcaklıklarda kimyasal olarak üretilen kırmızı biberlerde bulunmaktadır. Bunlardan uzak durmanız tavsiye edilmektedir.

Kırmızı biberler domates ve trunçgiller gibi C vitamini açısından son derece zengindir. İçeriğindeki bu C vitaminlerini demir bileşeni daha güçlendirmekte ve vücudumuzun sık meydana gelebilen enfeksiyonlara karşı daha etkili savaşmasına yardımcı olmaktadır.

Kırmızı Biber Faydaları

Kırmızı biber baharatları oluşturulması için biberler kullanılmaktadır. Biberler ile birlikte elde edilen bu baharatlar kapsaisin sayesinde sıcak tatlara sahip olurlar ve fitokimyasallar ile yüklenirler. Fitokimyasallar bitkilerde ve baharatlarda doğal olarak bulunan aktif bileşenlerdir. Bu da insan sağlığı için eklem ağrılarının kronik olarak kolaylaşmasını sağlar. Güçlü bir anti inflamatuar olarak da bilinmektedir. El ve ayaklarda soğukluk meydana getiren hastalıkları engeller ve iyileştirir. Kan dolaşımını arttırmaya yardımcı olur. Ayrıca kırmızı biberin en büyük özelliklerinden biri de sindirime yardımcı olur ve mide asitlerinin nötralize yardımcı olan bitki enzimleri dir.

Birçok yemek çeşitlerinde mesela et yemeklerinde, balık yemeklerinde, sulu yemeklerde, güveç ve fırında hazırlanan yemeklere derinlik ve lezzet katmak amaçlı kırmızı biber ile baharatları kullanılmaktadır. Vejetaryen olan kişilerde ise kırmızı biberi kuru baklagiller, patates yemekleri ve pirinç yemeklerinde zengin bir tat kaynağı olacaktır. Kırmızı biber havuç, patates veya çeşitli baklagillerden yapılmış ve zeytin yağında kavrulmuş sebze için harika bir ısı kaynağı olmaktadır.

krmz biber, kırmızı biber

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here