Ciğer Otu (Pulmonaria Officinalis)

0

Ciğer Otu (Pulmonaria Officinalis)

Ciğer Otu  tıpta ortamında Pulmonaria Officinalis olarak da bilinmektedir. Yüzyıllar önce hodangiller familyasından gelen bu bitki şifalı bitki olarak günümüze kadar gelmiştir. 40 ile 60 cm boylarına kadar uzayabilen bu bitki şifalı olmasıyla birlikte çevreye de çok hoş bir görüntü vererek kalitesini ortaya koymaktadır. Nisan ve Mayıs aylarında kırmızı ve mor renklerde çok hoş çiçekler açar, yaprakları ise uzun biçimde üzerinde beyaz benekler bulunmaktadır. Ciğer otu bu hoş görüntüsünden çok içerisinde barındırdığı bitki tanen, müsilaj, şekerler, saponin, reçine ve sabit yağlar sayesinde insan sağlığına oldukça yararlı ve besleyicidir. Ayrıca vitamin ve mineral açısından da çok zengin olan ciğer otu birçok hastalığın tedavisinde önemli rol oynamaktadır.

Ciğer Otunun Faydaları

  • Akciğer bölgemize ettiği etki ve tedavisi sayesinde bilinmektedir. Bu sebeple ciğer otu ismini almıştır
  • Göğsü yumuşatır, öksürüğü keserek bunun gibi akciğerden meydana gelen birçok hastalığa önlem alır.
  • Mide ve bağırsak yollarını rahatlatır.
  • İdrar yolundan meydana gelen hastalıkları keserek, idrar sökücü özelliği de vardır.
  • Vücudumuzudaki mikropları kırarak öldürür ve bu sayede vücut direncini arttırarak oluşan yaraların daha çabuk iyileşmesini sağlar.

Ciğer Otunu Nasıl Kullanmalıyız

Yaprakları ve çiçekleri kurutularak çay şeklinde toz haline getirilir. Daha sonra 1 su bardağı kaynar suyun içerisine 10 ile 12 gram bu kurutulmuş ciğer otu atılarak demlenmesi beklenir. 10 dakika bekletilerek tamamen demlenmesi sağlanır ve şifa deposu elde edilir. Günde 3 bardak içilmesi daha iyi etki edecektir. Ayrıca su yerine sütle de karıştırıp kullanılarak daha verimli olması sağlanır. Ciğer otu bitkisel olduğundan hiçbir yan etki göstermez.

cier otu, ciğer otu, ciğer otu özellikleri

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here